Saba Manufaktura Karm

SABA Manufaktura Karm Jesteśmy rodzinną polską firmą. W naszym zakładzie produkcyjnym w Zielonej Górze produkujemy w tradycyjny sposób karmy suche - w tym karmy bezzbożowe, karmy mokre - konserwy i batony mięsne oraz naturalne gryzaki. Niezbędne do produkcji naszych karm surowce pozyskujemy od lokalnych dostawców. Świeże mięso i podroby kupujemy wyłącznie w - znajdujących się pod stałą kontrolą weterynaryjną - polskich ubojniach. Świeże warzywa i owoce nabywamy od miejscowych rolników. Proces produkcji naszych suchych karm Saba jest unikalny. W pierwszym etapie starannie dobrane surowce dokładnie mieszamy w odpowiednich - wynikających z receptur - proporcjach. Następnie wykorzystując wyłącznie naturalne właściwości użytych składników formujemy krokiety i umieszczamy je na sitach w naszej suszarni. W dalszej kolejności krokiety naszych karm powoli suszymy gorącym powietrzem w temp. ok. 92̊ C. Wszystkie te czynności wykonujemy ręcznie jedynie przy pomocy tradycyjnych urządzeń masarskich. Metoda ta sprawia, że naturalne składniki naszych karm nie tracą wiele ze swych pierwotnych naturalnych właściwości. Nasze karmy nie są więc - jak większość - ekstrudowane przy pomocy wysokich temperatur i ciśnienia lecz nieśpiesznie suszone. Jakość zdecydowanej większości używanego przez nas do produkcji karm mięsa jest odpowiednia do spożycia przez ludzi. Pozostałe surowce jak zboża, warzywa, owoce i zioła kupujemy lokalnie od polskich producentów - młynów, przetwórni i gospodarstw rolnych.

Aktualne oferty partnera